Rundvlees

Heuvelrugvlees - Rund

Blonde d’Aquitaine is een apart ras van Franse oorsprong. De koeien komen uit onze eigen omgeving, waar ze tijd hebben gehad om te grazen en te groeien in de weilanden van de Utrechtse Heuvelrug en langs de Uiterwaarden van de Rijn.

Naast het kwalitatief goede gras dat zij hier naar hartenlust kunnen eten, krijgen de koeien zorgvuldig samengesteld voer dat zorgt voor een mooie kleur en een volle smaak. Het vlees is vetarm, een belangrijk argument in deze tijden van obesitas en hart- en vaatziekte. De Maarnse Slagerij kiest voor het Blonde d’Aquitaine ras, omdat het op een sobere manier gehouden kan worden en op een natuurlijke wijze afkalft

De kalfjes blijven de hele weideperiode zogen bij de moeder. Daarna gaan ze in groepshuisvesting op stal, waar ze overwinteren op een dikke laag stro. Door deze manier van werken kiezen wij voor extensieve veehouderij. Onze leverancier zoekt zelf de dieren uit, waarbij ze een goede inschatting maken van onder andere de gezondheid en het vetpercentage van het vlees. En juist daar ligt de kracht, want met deze werkmethode is onze leverancier in staat aan de specifieke wensen van ons te voldoen.

Dankzij de werkwijze kan de consument immer tevreden zijn over het stukje vlees dat hij opdient.

Dry Aged Beef

Dry Aged Beef is afkomstig van onze Blonde d'Anquitaine koe. Het vlees wordt gerijpt in een speciale koelcel waarbij luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur nauwlettend in de gaten worden gehouden. Het rijpingsproces duurt minimaal 21 dagen. Het vlees verliest dan ca 30% vocht en natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Als de zwarte korst is weggesneden verschijnt er een prachtig, helder, boterzacht, rood stuk vlees. Het is een (h)eerlijk stuk vlees met een unieke smaak.

Black Angus Beef

Noord-Amerikaans Black Angus Beef is rundvlees van de hoogste, meest constante kwaliteit en is heerlijk mals van smaak. Dit hangt samen met de "marmering" van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaak vasthoudt, wat het zo lekker maakt.

Angus-runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en hun vermogen te kunnen opgroeien op schrale gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt het best in natuurgebieden waar een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten te vinden is. Omdat de dieren weinig voeding nodig hebben, worden ze ook snel te vet wanneer ze zouden worden "vetgemest". Ze kunnen dus maar beter rustig opgroeien.

De Noord Amerikaanse Black Angus runderen worden grootgebracht met een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. Een culinaire delicatesse vanwege zijn hoge graad van marmering die de smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid. Het vlees voldoet aan de diervriendelijke ‘Human Farm Animal Care’ normen en wordt gefokt in overeenstemming met het ‘Non-Hormone Treated Cattle’ programma.

Openingstijden

Maandag 11.30 - 18.00 uur

Dinsdag 08.30 - 18.00 uur

Woensdag 08.30 - 18.00 uur

Donderdag 08.30 - 18.00 uur

Vrijdag 08.30 - 18.00 uur

Zaterdag 08.00 - 16.00 uur

Zondag GESLOTEN

Over ons

Sinds de opening van de Maarnse Slagerij, 1 december 2011, werken wij met streekproducten onder de naam Heuvelrugvlees. Het is een (h)eerlijk stukje vlees uit de streek wat zeer verrassend van smaak en beleving is. Wij zijn specialist in: Catering, Vlees, Vleeswaren, BBQ, Maaltijden, Hapjes, Tapas, Salades, Kipspecialiteiten en Belegde Broodjes.

De Maarnse slagerij: Uitstekende kwaliteit tegen een goede prijs, exclusieve producten en Streekgebonden herkomst vlees!

Contact

Maarnse Slagerij
Tuindorpweg 49
3951 BE Maarn
Telefoon: 0343-444344
E-mail: info@maarnseslagerij.nl

KvK: 30177587
BTW-nummer: NL001993298B56